Подводно ремек дело, но ова не е човечка креација (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

На прв поглед, јапонската риба која се дува е прилично незабележително и не премногу интересно суштество.

Loading...

Сепак, тоа е еден од најголемите уметници во животинскиот свет!

Мажјаците кои припаѓаат на овој вид имаат импресивен начин да го привлечат вниманието на женките.

Користејќи ги само перките, тие прават вистински мали ремек-дела на морското дно, кружни релјефни цртежи кои се математички прецизни и прилично сложени.

Тие го украсуваат своето уметничко дело со школки и на тоа работат скоро непрекинато 24 часа на ден, седум дена, за да не ги уништуваат морските струи нивното создавање.

Тоа е единствена вештина што ја нема ниедно друго животно на планетата.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *