Почина актерот Милорад Мандиќ Манда

Сподели со своите пријатели

Познатиот актер Милорад Манџиќ Манда, вчера падна на сцената на театарот „Вук Караџиќ“ .Веднаш го реанимирала Брзата помош повеќе од еден час, но за жал, неговиот организам не успеал да се избори.

Милорад Маџиќ Манда е роден во Белград на 3 мај 1961 година.Во својата 21 година стана член на белградските аматерски Експриментални драмски студи. 6 години подоцна дипломираше на глума на Факултетот на драмски уметности во класата на професорот Владимир Јевтовиќ.

По дипломирањето стана член на белградскиот децки театар „Бошко Буха“. Во 1989 година сними повеќе од 270 епизоди од емисијата „Бајка за добра ноќ“, приказни за лека ноќ кои се емитувани на националната телевизија.

Од 1989 година до 1995 година ја водеше емисијата за деца „Од другата страна на виножитото“, што од Бранко Коцкица го направи најпопуларниот децки глумец и забавувач. Од 1995 година ја водеше емисијата „Повеќе од игра“.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.