По што се посебни родените во септември?

Сподели со своите пријатели

Септември е месец кога летото нè напушта, а доаѓа есента.

Loading...

За децата родени во септември се вели дека имаат многу невообичаени карактеристики. Еве што имаат заедничко:

Родени се како ситни бебиња

Септемвриските деца обично се раѓаат со мала тежина.

 

 

Тие се повисоки од другите

Loading...

Ако се споредат со родените во пролетните и зимските месеци, родените во септември се просечно повисоки. Делумно, ова има врска со големите количини на витамин Д на кои се изложени мајките во последните месеци од бременоста.

Тие се запишуваат во врвни училишта

Според истражувањето, луѓето родени во септември се развиваат многу побрзо во раното детство. Исто така, постои за 20 проценти поголема можност за нивниот успех во училиште, и да присуствуваат на најелитните факултети.

 

 

Спортски типови

Родените во септември имаат физички предиспозиции за спортување, а повеќето се врвни спортисти.

Loading...

Нивниот цвет на раѓање е Лепа Ката

Симболот на силна љубов, Лепа Ката или астра е цвет на оние кои се родени во септември. Покрај него, некои додаваат попонец што симболизира љубов и приврзаност, а тоа е одлика што ги тера сите да ги обожаваат септемвриските деца.

Поотпорни на астма

Истражувањата покажаа дека луѓето родени во есен се најчесто алергични на јајца, кикирики и млеко. Сепак, тие се поотпорни на астма.

 

 

Можат да доживеат стотка

Loading...

Луѓето родени помеѓу септември и ноември, најверојатно ќе живеат над 100 години. Ова беше потврдено со студија спроведена од Универзитетот во Чикаго на 1.500 стогодишници. Една од причините е што тие се изложени на бројни сезонски инфекции кои го зајакнуваат имунитетот веднаш по раѓањето.