Пливањето – прекрасен начин да се справиме со болестите

Сподели со своите пријатели

Истражувањата покажавуаат дека редовното пливање го намалува ризикот од хронични болести, како опасните болести на срцето, диабет, мозочен удар и сл.

Со помош на оваа спортска активност можеме да го подобриме расположението, но и да ја контролираме својата тежина и изглед. Докажано е дека за 30 минути пливање човек согорува 250 калории.

Освен тоа пливањето ја стимулира функцијата на белите дробови и срцето, го зголемува протокот на кислород до клетките. Ваквиот процес ги засилува процесите на размена на клеточно ниво и ја подобрува функцијата на различните системи во организмот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.