Петте најшарени и најубави природни светски чуда (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Од големи стабла со бои од виножитото, до пејсажи кои како да се од друга планета, ова се некои од најшарените и најубавите природни чуда на планетата Земја.

1. Мауи, Хаваи

 

Loading...

 

Дрво од еукалиптус до бои на виножитото – различни делови од кората на стаблото имаат црвена, зелена и виолетова нијанса.

2. Гансу, Кина

 

 

Пејсаж од Месечината – составен од минерални карпи стари повеќе милиони години

3. Јелоустоун, САД

 

Loading...

 

Голем призматски извор – топлата вода се шири во прстени. Различни видови бактерии кои живеат во водата формираат спектар разновидни бои.

4. Русија, Скандинавија, Канада

 

 

Поларна светлина – глетка од нестварни нијанси кои се јавуваат на ноќното небо.

5. Етиопија

 

 

Данакил депресија – едно од најтоплите места на земјата. Во вулканскиот кратер се наоѓаат извори врела вода која остава неонско жолти минерали по површината. Тоа е едно од најнаселените места на планетата.


Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.