Пет трикови со кои сексот ќе стане феноменален

Сподели со своите пријатели

Убедени сме дека сексот секогаш мора да биде фантастичен и дека треба да се заврши со оргазам. Или три…

Loading...

Пред се, оргазмот не означува успех – многу луѓе имаат совршено забавен секс и без него. Едноставно не е реално да се мисли дека сексот треба да биде секогаш неверојатен.

Вистината е дека скоро никој нема секогаш совршен секс, па дури ни парови кои меѓусебно многу се привлекуваат. Токму затоа паровите треба да развиваат свои сексуални техники. Ова се пет најнеочекувани, но основни совети за сексот.

  1. Запамтете дека најважен полов орган е вашиот мозок

Ако премногу размислувате за тоа како изгледат еи дали нешто добро сте направиле, не очекувајте добар секс. Многу е важно да се препуштите на уживањето и да не размислувате за небитни работи.

  1. Комуникацијата е многу важна

Многу е важно да ги отворите комуникациските канали за да уживате во добриот секс. Не плашете се да кажте: „Тоа навистина не ми се допаѓа“. Разговарајте за тоа што вас навистина ве возбудува и во што уживате.

  1. Не очекувајте секогаш да биде неверојатно

НЕМА.

  1. Користете играчки

Во тоа нема ништо лошо. Поголемиот дел од жените имаат потреба од дополнителна стимулација на клиторисот за да го достигнат врвот.

  1. Бакнувањето е клучот

Голем број парови ја потценува важноста на бканувањето, што е малку срамотно затоа што бакнувањето е совршен начин за воспоставување интимности и веројатно најважниот предсексуален чин. Било да е со јазикот или не, романтично или со гризнување, бакнувањето никако не смеете да го изоставите.

Loading...

Leave a Reply