14.08.2019 01:21

Пет работи кои ги мачат најинтелигентните луѓе

Facebook Twitter Google+

Најинтелигентните луѓе можат да делуваат како се да им оди од рака и да поминуваат далеку подобро во животот од оние просечно интелигентните, но тоа не е секогаш така, пишува Lifehack.

Ова се петте работи со кои најинтелигентните луѓе најмногу се борат.

loading...

Ова е „убиец“ меѓу тестовите за интелигенција, а има само три прашања

Под поголем притисок се да успеат

Затоа што се чувствуваат „посупериорни“ од останатите луѓе очекуваат и дека нивниот живот оди во поинаква насока. Тоа вклучува подобра кариера, повеќе пари и квалитетни односи. Ако нешто од ова тргне по зло, зпаочнува да се чувствува дека е под се поголем притисок и често започнуваат да грижат и да се обвинуваат себе си.

Што е емоционална интелигенција и дали таа може да се извежба?

Потешко склопуваат пријателства

Интелигентните луѓе бараат интелигентни луѓе и затоа кога запознаваат некој нов поставуваат и такви прашања. Ако личноста не се вклопува во нивниот шаблон, многу им е тешко да се поврзат, дури и ако втората личност има многу други квалитети. Поради тоа се интелигентни луѓе често се осамени.

Свирењето на инструменти ја зголемува интелигенцијата

Претерано размислување може да ги парализира

loading...

Интелигентните луѓе се познати по тоа што премногу анализираат работите и одлуките кои ги носат. Причината е тоа што тие често се и големи перфекционисти, па баш таквото претерано размислување често може да ги парализира при донесувањето одлуки.

10 интересни факти за интелигенцијата на животните кои не сте ги знаеле

Се чувствуваат заглавени

Многу паметни луѓе немаат проблеми со разбирање на појавите и информациите кои ги добиваат. Ако се обидат на некој да му објаснат нешто и тие тоа не можат да го разберат, проблемот им е да продолжат да комуницираат затоа што им е тешко да сочувствуваат со другите, а и немаат многу волја за тоа. исто така, околината често гледа на интелигентните луѓе како на фалбаџии што им ја отежнува социјализацијата.

Од кој родител ја наследуваме интелигенцијата?

Тешко пронаоѓаат среќа

Интелигентните луѓе чувствуаат дека нивниот памет всушност е проклество и често велат или помислат „Барем да сум помалку паметен“. Среќата доаѓа од прифаќањето совети таков е каков е, но тие често не можат така да си помогнат и редовно го анализираат своето опкружување во неможност да бидат маѓепасни не несовршена убавина од она што е околу нив.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments