Пет документарни филмови кои ќе ви помогнат во животот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Постои широк спектар на различни видови документарни филмови, кои се протегаат од обид за создавање чиста документарна сапуница до драма.

Loading...

Ние ви претставуваме документарци кои ќе ви отворат нови хоризонти и можеби ќе ви помогнат во животот.

Awake: The Life of Yogananda (2014)

Параманса Јагонанда е Индиец, прв коиј ги поставил темелите на јогата и медитацијата во запднито свет. Сит екои скаат да се свртат на спиритуализмот, ова е вистински филм за нив, кој уште еднаш покажува дек ајогата не е само состојба на свест.

Farmageddon: The Unseen War on American Family Farms (2011)

Овој документарец ја покжува храната во некое поинакво светло. Уште еднаш покажуваат колку е подобро да се користи природната храна од куповната, што е општо познато.

Fed Up (2014)

Прикажува сикрен поглед на храната која ја јадеме и соодветниот проблем со дебелината во САД. Овој филм се занимава со животот на американските семејства и бидејќи не ја разбираат важноста и здравата исхрана. Кога ќе го погледнете, несомнено ќе бидете инспирирани да донесете поздрав избор.

Loading...

The True Cost (2015)

Документарец кој ги открива реалните животи на луѓето кои се вработени во фабрики за облека. Интервјуирани се работници, дизајнери и работодавачи. Овој документарец ги испитува кршењата на човековите права кои се случуваат во работилниците, како и влијанието на модната индустрија врз животната средина.

I Am (2010)

Прикажува како на еден човек велосипедист несреќата му го менува животот. Го натерала да размисли подлабоку за него. По гледањето на филмот ќе сфатите дека иако сте индивидуа можете да го промените светот.

Фото: пиксабеј


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *