Пензионер поправил дупка на патот: Сега треба да плати казна и да ја „отвори“ дупката

Сподели со своите пријатели

Пензионер од малото италијанско гратче Барласина решил сам да ја поправи дупката на патот и тоа сега скапо ќе го чини, но не поради трошоците за поправка, туку поради казната поради прекршување на законите за патишта.

Loading...

„Одамна ги известив локалните власти дека има проблем на патот, но кога видов дека никој ништо не прави, решив сам да го поправам патот и на 26 април ја санирав штетата“, вели Клаудио Трента, пензионер од италијанскиот град Барласина, недалеку од Монца.

Сам ја поправил дупката и сега треба да плати казна поголема од 800 евра!

Трента својата апсурдна приказна ја објави на социјалните мрежи.

Тој е активен на Фејсбук, а своевремено ја формирал и групата „Се случува во Барласина и неговата околина (извештај за Трента)“, посветена на комуналните и другите проблеми во областа, пренесува Il Corriere della Sera.

Пензионерот на социјалната мрежа покажува известување за казната од 882 евра која може да се намали на 622 евра доколку ја плати во рок од пет дена.

Во него пишува дека го прекршил законот за патишта, бидејќи самоиницијативно ја санирал дупката на коловозот на крстосницата на улиците Монте Санто и Трст.

Меморандумот понатаму вели дека Трента е обврзана да го врати патот „во првобитната состојба“, што практично значи дека мора повторно да ја отвори дупката на патот.

Но, овој пензионер нема намера да ја плати казната бидејќи, како што рече, одамна ги известил локалните власти дека има проблем на патот.

Loading...