Паровите кои пијат заедно остануваат подолго во врска

Сподели со своите пријатели

Обично слушаме дека тајната на добра врска се комуникацијата, довербата и почитувањето, но новото истражување отквира еден итенерсен начин како да ја задржите магијата и возбудувањето во врската: паровите кои пијат заедно, остануваат подолго во врска.

Loading...

Истражувањето вклучува повеќе од 2.700 парови, а резултатите потврдуваат дека оние парови кои заедно ги отворале флашите всушност се чувствуваат позадоволни во својата врска.

 

 

Според зборовите на еден од авторите на истржувањето, причината за тоа лежи во фактот дека оние парови кои минуваат повеќе слободно време заедно, типично се посреќни и задоволни со својата врска или брак.

Имајте на ум дека еднакви резултати важат и за оние парови кои се во целост воздржуваат од алкохол, според тоа, би можело да дојде до несогласувања ако имате различни навики на уживање во алкохолот од својот партнер или партнерка.