Паровите кои имаат НАЈДОБРА интимна врска го прават тоа на сосема поинаков начин од 18+ ФИЛМОВИТЕ

Сподели со своите пријатели

Не станува збор за некаква акробација во кревет, туку за способност да можеме правилно да ги изразиме своите желби и потреби, како и да го цениме и почитуваме нашиот партнер.

Loading...

Зборувањето за секс во врската и поставувањето на вистинските прашања е важен дел од секоја врска. Но, како изгледа здравиот разговор за секс?

 

 

„Здравите парови не сметаат дека разговор за секс е голема работа. Клучот за добра сексуална комуникација е постојаноста. Предиграта започнува во моментот кога ќе се разбудиме наутро. Треба да комуницираме за нашите потреби. Треба да најдеме компромис, да се задоволиме едни со други и да се охрабриме “, вели советник за ментално здравје и терапевт за секс и односи Џеки Голоб.

„Успешната комуникација за сексот е вештина и неговото подобрување неизбежно ќе доведе до подобра целокупна комуникација во вашата врска“, додава сексологот Керол Квин.

Овие шест работи ги дискутираат сите парови со добар сексуален живот:

Loading...

1. Редовно зборуваат за својот сексуален живот – во вистинско време

Здравите разговори за сексот треба да бидат редовна појава. Важно е паровите да зборуваат за сè, од желби до поконкретни прашања за интимност. И, како што истакнува Квин, времето е од суштинско значење.

„Не е само тоа што го кажуваш, туку и кога го кажуваш“, рече таа.

Со други зборови, треба да знаете кога е правилно да зборувате за секс. Ваквите разговори ќе ве известат на вистинскиот пат, само доколку двајцата партнери се заинтересирани за разговорот.

„Добрата комуникација значи дека вашиот партнер е емоционално способен за таков разговор“, додава Квин.

Важно е да слушате добро кога зборувате.

 

Loading...

 

2. Ставаат секс на распоредот и разговараат за следниот секс

„Изговори како„ премногу сум уморен “или„ премногу сум зафатен “, исто така, му покажуваат на нашиот партнер дека е помалку важен за вас. Дури е здраво да ги запишете датумите кога ќе имате однос, како и да го испланирате времето за секс “, вели Голоб.

Што е најважно, паровите треба да седнат и да зборуваат за денови кога и двајцата имаат помалку работа. Потоа, ставете го тој ден на вашиот календар и со нетрпение очекувајте го.

„Предиграта може да доведе до секс. Една недела пред, или неколку дена пред сексот, можете да се задевате едни со друг за да ја зголемите вашата желба што е можно повеќе “, додава Голоб.

Ако имате закажано секс, тоа ќе ја зголеми комуникацијата за претстојниот секс, но исто така природно ќе ја зголеми комуникацијата за сексот како целина.

 

Loading...

 

3. Зборуваат отворено за тоа што сакаат, а што не

Списокот на сексуални желби е одличен. Ова може да доведе до подлабоки разговори и нови возбудливи авантури во спалната соба. Но, тоа не е правен документ што вие или вашиот партнер треба да го пополните. Пренесувањето на таа реалност е клучно за здрав сексуален живот.

4. Зборуваат за работите што ги покренуваат и не го срамат нивниот партнер

„Секој може да има место на телото, што ако го допре, предизвикува непријатност, на пример, некои проблеми во минатото или слично. Паровите кои успешно комуницираат брзо ќе ги решат ваквите ситуации. Кога ќе се појават вакви проблеми, здравите парови веднаш комуницираат за тоа и го решаваат проблемот без вина “, објаснува Квин.

5. Разговор за секс пози, играчки

Loading...

Здравите парови знаат да ги класифицираат своите сексуални способности и склоности врз основа на нивото на удобност, граници, возбуда и љубопитност.

„Немате сексуални преференции на вашиот партнер. Како и храната, вие или вашиот партнер може да бидете расположени за различни работи во различно време “, вели Кеј.

 

 

Loading...

6. Разговараат за цените на меѓусебната сексуална способност

Според Голоб, луѓето се програмирани да размислуваат негативно, а сексот е често област на комуникација во која одредени фрази можат да имаат трајно влијание.

„За секоја негативна мисла или коментар што ќе го слушнеме, потребни ни се три до пет позитивни за да го преобликуваме мозокот и да ја обновиме негативноста што ја слушнавме. Здравите парови се разбираат и се ценат едни со други. Бидете сигурни да се фокусирате на позитивното и споделете го со вашиот партнер. За време на разговорот, тие се отворени, искрени и ангажирани. Ако научите некои специфични фрази, видови прашања или награди, вашиот партнер ќе се чувствува побезбедно, ќе се зајакне вашата способност да комуницирате во спалната соба и надвор од неа“, објаснува Голоб.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *