Паднаа Instagram и Messenger, проблеми пријавени низ целиот свет

Сподели со своите пријатели

Попладнево имаше дојде до прекини во функционирањето на сервисите Instagram и Facebook Messenger.

Loading...

Бројни корисници пријавија ист проблем – пораките беа невозможно да се испраќаат или примаат.

Сајтот Даун Детектор забележа и голем број извештаи дека овие апликации не работат.

На оваа веб-страница, корисниците во коментарите напишаа дека проблемот е во работата на апликациите во различни делови на светот, па затоа се јавуваа од Тунис, Велика Британија, САД, Португалија и така натаму.

Тешкотии во работата имаше и се чини сѐ уште има, но се чини дека сега сè е во ред.

Секако, и Инстаграм и Месинџер имаат ист сопственик – Фејсбук.

Постојат некои индикации, како што пренесуваат странските медиуми, дека причината за привремен прекин на работата е спојување на овие две функции во една, односно дека во иднина корисниците ќе можат да читаат пораки од Instagram во Messenger и обратно.

Оваа врска е известена за некои корисници кои имале проблеми со испраќање пораки.

Loading...

Сепак, Фејсбук сè уште не се огласи официјално.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *