Овој голф е толку спуштен што тркалото мора да се отстрани пред да се наполни гориво (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Тунирањето кое вклучува екстремно спуштање на возилото има исклучително силна сцена во Јапонија, а овој пример го надминува сето она што е видено досега.

Loading...

Ваквото екстремно тунирање за голф е тешко да се најде во Европа, а голема е веројатноста тоа да не им се допадне ниту на љубителите на Volkswagen. Т.н Подесувањето на „става“ вклучува екстремно спуштање на возилото, а тркалата добиваат и изразен попречен агол на наклон. Она што го видовте кај дрифтери овде е доведено до крајност.

Автомобилот е буквално залепен за подот, што значи дека и најмалата нерамномерност е непремостлива пречка. Тркалата на голфот на Данте отидоа толку длабоко што тој мораше да ја отстрани линијата за гориво. Затоа, кога резервоарот е празен, возачот мора прво да го извади тркалото, да го инсталира флексибилното црево и дури тогаш може да го наполни резервоарот. Се разбира, не работи на бензинска, туку дома. По истурање, цевката се затвора со леплива лента, т.н “селотејп”.

Дури и членовите на заедницата на љубители на овој вид на подесување го сметаат ова штимање премногу екстремно. Некои предлагаат да се прилагоди резервоарот да се полни од просторот на багажникот, но тогаш постои опасност да се генерираат опасни испарувања на бензин во просторот во кабината. Оптималното решение би било да се инсталира нов резервоар во облик на сопствена форма, но тоа изгледа како преголема инвестиција за автомобил кој дефинитивно нема голем радиус на движење, нели?

 

@mkvtay #fyp #static #carsoftiktok #foryoupage #vw #camber #volkswagen #stance #viral #cambergang #scrape #mk7 #gti #gas ♬ Me or Sum (feat. Future & Lil Baby) – Nardo Wick