Овие фотографии од Северна Кореја се строго забранети (фото)

Сподели со своите пријатели

Сите сме запознаени со фактот дека Северна Кореја е најизолираната земја во светот и дека таму владее целосна диктатура. Токму поради овие фотографии, фотографот Екик Лафорг е протеран засекогаш од оваа држава.

Loading...

Жена меѓу маса војници. Овие фотографии се ретки, затоа што е забрането фотографирање на војниците

quiz_image561ec3da5b938

Типични сцени за руралните подрачја

quiz_image561ec3f7b8a42

Подземната железница е толку длабоко под земјата, што служи и како скривница

quiz_image561ec424592e3

Фотографиите кои прикажуваат сиромаштија се строго забранети

Loading...

quiz_image561ec447b676a

Некои продаваат цигари и слатки за да преживеат

quiz_image561ec4676fb94

За време на фестивалот Кинџонгијан, илјадници Корејци ги посетуваат спомениците

quiz_image561ec49b4db7c

Иако фасадата е одлична, внатрешноста на Пјонгјанг не е идилична

quiz_image561ec4ce0c235

Секоја улица во градот е пешачка зона, затоа што нема многу автомобили

Loading...

quiz_image561ec4f999a2e

Бањата ја користат и како цистерна за вода

quiz_image561ec52052f87

Доколку сакате да одите во друга населба ви треба дозвола од властите

quiz_image561ec54211ea0

Не е дозволено да се прикажува сиромаштијата, но исто така не смее да се прикажува ниту богатството, а ова е автомобил на еден богат Севернокореец

quiz_image561ec570c1f85

Фотографирање војници на пауза е исто така строго забрането

Loading...

quiz_image561ec58029f55

Овој жител на Северна Кореја има проблеми поради лошата исхрана

quiz_image561ec5a43e8e2

Пјонгјанг има два супермакерти, но исклучиво елитата смее да купува во нив

quiz_image561ec5d83bbe3

Не постојат безбедносни прописи

Loading...

quiz_image561ec5ecdc2ea

Ова е Делфиниум, но исклучиво е наменет за војниците и нивните семејства

quiz_image561ec613d29bb

Чест призор во Северна Кореја. Луѓето јадат трева за да преживеат

quiz_image561ec64ea815e

Loading...

Оваа млада дама користи компјутер, но… Нема струја

quiz_image561ec65d8f198

Строго е забрането фотографирање на статуите на Ким одзади

quiz_image561ec69eb6812

Голем ред се формирал на чекање за влез во автобус, поради тоа што се чека цела вечност

Loading...

quiz_image561ec6d718bb0


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.