Овие 10 туристички дестинации се најмногу погодени од пандемијата

Сподели со своите пријатели

Светски дестинации со најголем пад на прилив на туристи.

Loading...

Next Vacay, туристичка компанија која испраќа предупредувања за летови до своите членови, ги откри имињата на првите 10 дестинации на кои им е потребна помош.

Земјите ширум светот се погодени од „Ковид -19“, што има огромни негативни ефекти врз туризмот, локалната економија и бизнисите.

Десет дестинации со најголем пад на туристи:

 

  1. Макао (Кина) – пад од 2.792.429 туристи месечно – пад од 85.04 проценти на годишно ниво

 

 

Loading...
  1. Кипар – 278.7964 месечно – пад од 84,12 проценти годишно

 

 

  1. Малезија – 1.814.005 месечно – пад од 83,4 проценти на годишно ниво

 

 

  1. Тајланд – 2.755.480 – пад од 83,15 проценти на годишно ниво

 

Loading...

 

  1. Филипини – 864.865 – пад од 82,05 проценти на годишно ниво

 

 

  1. Маурициус – 89.542 – пад од 77,67 проценти на годишно ниво

 

 

  1. Португалија – 3.054.006 – пад од 74,71 проценти на годишно ниво

 

Loading...

 

       8. Нов Зеланд – 241.010 – пад од 74,38 проценти на годишно ниво

 

 

Loading...
  1. Шри Ланка – 117.167 – 73,47 проценти на годишно ниво

 

 

 

  1. Грција – 1.298.883 – пад од 72,51 проценти на годишно ниво

 

Loading...