Оваа девојче е родено како сирена, но лекарите го направија невозможното (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Перуанското девојче Милагрос стана вистинска светска сензација, поради тоа што има една од ректите заболувања со пореметување наречено сиреномелија.

Loading...

561c99f6-2c10-4173-b77e-73830a0a0a64-1milagros

Овој тежок облик на деформација довел до тоа нозете на оваа девојче и нејзините колена да бидат споени.

Малото девојче немала надворешни гениталии, така што родителите и лекарите најпрвин не знаеле дали детето е машко или женско, поради тшо било и во животна опасност.

561c9a04-93d0-4a36-814b-73830a0a0a64-7milagros

Тогаш лекарскиот тим одлучил да се нафати на комплизирана шестчасовна операција и успеал да го направи невозможното.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.