Ова се петте најчести соништа, а еве што всушност значат!

Сподели со своите пријатели

Аналитичарката за соништа Лори Ловенберг во својата кариера толкувала повеќе од 75.000 соништа, а некои од соништата честопати се повторувале.

Loading...

Ова се соништа што се случуваат кај луѓето ширум светот, пишува Glossy.

Тие се толку едноставни, обични, не премногу замислени, а сепак зборуваат многу повеќе за нас и за нашите животни околности отколку што можевме да си замислиме.

Ако сонувате дека летате…

Како што верува овој експерт за соништа, летањето во соништата обезбедува чувство на еуфорија и е знак дека во реалниот живот се чувствуваме толку лесно.

– Ќе сонуваме да летаме кога ќе се издигнеме над нешто што порано не притискало, не фрлало надолу, ни го отежнувало животот и едноставно ни било тешко. Имаме вакви соништа кога ќе успееме во нешто и станеме свесни за сопствената моќ да постигнеме високи цели, вели таа.

 

Loading...

 

Ако сонувате како ве бркаат…

Луѓето кои оставаат сè во последен момент често имаат вакви соништа затоа што тие се знак дека одлагаат или избегнуваат нешто.

Без разлика дали станува збор за работа или само одложување на неизбежен конфликт со некого, овој сон ќе се оствари кога ќе не притиска избегнување на нешто важно.

Ако сонувате како паѓате…

– Овој вид сон е поврзан со еден вид „пад“ во реалноста – вели Лори Ловенберг. – Некој или нешто ве изневерило. Ако сонувате дека одите на плажа преплавена од сонце и одеднаш се отвори црна дупка и ве проголта, можете да го разберете тоа како знак дека нешто во што сте се надевале многу паднало во вода.

Ако сонувате дека вашиот партнер ве изневерува…

Лоунберг посочува дека ова може да биде знак дека постои „трета страна“ во вашата врска, но дека не мора воопшто да биде личност (освен ако вашиот партнер не ве изневерил претходно или имате причина да се сомневате во неверство) – тоа може да значи дека вашиот партнер не поминува време со вас, но останува подолго на работа, игра игри, дреме на социјалните мрежи итн.

Loading...

 

 

Ако имате кошмари околу училишните денови…

Дури и неколку децении откако ќе го напуштиме училиштето, може да се случи да сонуваме дека сме ученици кои не ги завршиле домашните задачи, да имаат тест и слично.

– Во моето истражување, дојдов до заклучок дека „училишните соништа“ најчесто се јавуваат кога нешто се случува на работа или во кариерата затоа што училиштето беше првото работно место и место каде што ја запознавме динамиката што ја подразбираат работата и кариерата – открива Лоунберг.

Така, на пример, ако сонувате да доцните на настава или не можете да најдете книга, тоа може да значи дека сè уште не сте постигнале толку многу деловни активности колку што сакате.


Leave a Reply