Ова се најпопуларните меѓународни имиња за момчиња и девојчиња


Портал Nameberry ги откри имињата што беа најпривлечни за родителите ширум светот минатата година.

Се разбира, тие не успеаја да го опфатат целиот свет, но многу земји учествуваа во нивното истражување – од Велика Британија, преку Нов Зеланд, Турција, Монако, Белгија, Нидерланд, Шкотска и сè до Албанија.

Loading...

Тие, исто така, го зедоа предвид фактот дека истите имиња се пишуваат и се изговараат различно во различни земји, како што е името Victoria, кое се појавува почесто во нашата област како Викторија.

Се покажа дека минатата година, повеќето девојчиња се родени со имињата: Мила, Амелија, Оливија, Софи, Исла, Викторија, Шарлот, Ема, Ела и Ава.

Наспроти тоа, родителите на момчињата најчесто го избирале името Ное.

Но, во 2019 година, имињата Лукас, Лео, Џејмс, Луис, Лиам, Џек, Оливер, Џорџ и Матео исто така биле меѓународно популарни.

Сепак, Nameberry наведува дека ова е само привремена скала затоа што податоците за 2019 година сè уште не се достапни за многу земји.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *