Ова се 20 најдобри хотели во светот, меѓу нив шест во Европа (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

„Money.co.uk“ ги анализираше хаштаговите на Инстаграм и направи листа на најубавите хотели во светот.

Loading...

Ако некогаш сте се запрашале каде е најубавиот хотел на светот, мистеријата е решена, барем ако се потпреме на социјалната мрежа Инстаграм.

Money.co.uk направи анкета или анализа на 10 милиони хаштагови на Инстаграм кои беа поврзани со светските хотели со пет ѕвезди, а потоа издвои листа на најубави и најпопуларни.

Подолу е листа на 20 најубави хотели со пет ѕвезди во светот:

 1. Burj Al Arab Jumeirah, Дубаи, ОАЕ – 2.428.501 хаштагови

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Flytodubai (@flytodubai22)

 

 1. Soneva Jani, Малдиви – 415.461

 

Loading...

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Travel | Hotels | Vacations (@vacationratings)

 

 1. Bellagio, Невада, САД – 161.088

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Bellagio Las Vegas (@bellagio)

 

 1. The Plaza, New York, Њујорк, САД – 160.237

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Darnell Greene (@deg31)

 

Loading...
 1. Beverly Hills Hotel, Калифорнија, САД – 127.297

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Beverly Hills Hotel (@bevhillshotel)

 

 1. Halekulani, Хаваи, САД – 93.179

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Halekulani (@halekulanihotel)

 

 1. Claridges Hotel, Лондон, Велика Британија – 76.555

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CLARIDGE’S (@claridgeshotel)

Loading...

 

 1. The Ritz Paris, Франција – 74.864

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LuxDeco (@luxdeco)

 

 1. Niyama, Малдиви – 69.595

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Niyama Private Island Maldives (@niyamamaldives)

Loading...

 

 1. W Barcelona, Шпанија – 68.680

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by W Barcelona (@wbarcelona)

 

 1. Villa Cimbrone, Равело, Италија – 61.191

 

Loading...

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Villa Cimbrone (@villacimbrone)

 

 1. Palace Hotel Tokyo, Јапонија – 59.738

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Palace Hotel Tokyo / パレスホテル東京 (@palacehoteltokyo)

 

Loading...
 1. Excellence El Carmen, Доминиканска Република – 55.889

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 𝗘𝘅𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗘𝗹 𝗖𝗮𝗿𝗺𝗲𝗻 (@excellenceelcarmen)

 

 1. Celtic Manor Resort, Њупорт, Велс – 54.795

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Celtic Manor Resort (@thecelticmanor)

 

Loading...
 1. La Mamounia, Маракеш, Мароко – 52.152

 

 

 1. The Dorchester, Лондон, Велика Британија – 44.454

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Dorchester (@thedorchester)

Loading...

 

 1. Palazzo Versace Dubai, ОАЕ – 43.615

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Palazzo Versace Dubai (@palazzoversacedubai)

 

 1. Palazzo Versace, Голд Коуст, Австралија – 43.015

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Palazzo Versace Gold Coast (@palazzoversace)

 

 1. The Savoy, Лондон, Велика Британија – 41.787

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @thesavoylondon

 

 1. 1 Hotel South Beach, Флорида, САД – 39.508

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 1 Hotel South Beach Rooftop (@the1rooftop)