Ова е вистинска зоолошка градина за љубителите на животни (фото)

Сподели со своите пријатели

Една зоолошка градина во Нов Зеланд најде начин на посетителите да им овозможи да се изнагледаат лавови, а притоа да не се загрози нивната безбедност.

Loading...

Во „ Orana Wildlife Park“, посетителите се оние кои влегуваат во кафези.

article-2402713-1B7B059F000005DC-321_634x418

Сликата привлече големо внимание кај корисниците на интернет и претставува одговор на сите досегашни сепогласни негодување поради вообичаената пракса животните да се држат затворени во кафези на многу мал и ограничен простор.

117642-5136-7

Крис Дрејпер, менаџер на програмот на фондацијата „ Born Free“, меѓутоа истакнува дека на овој начин суштински ништо не се менува.

Ова изгледа како позитивна промена во односот на вообичаената слика на диви животни затворени во кафези кои ги обиколуваат посетителите. Меѓутоа, дали оградениот простор за лавови е поголем или подобар во било кој друг зоолошки парк? Ова можеби на луѓето ќе им пружи подобар поглед на овие животни, но не е јасно каква корист лавовите имаат од тоа. Дали ова искуство ги претвора посетителите во страствени заговорници за зачувување на животинскиот свет, или се работи само за евтино возбудување? – прашува Дрејпер.

Orana Wildlife Park

Во секој случај изгледа навистина интересно.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.