Ова е уметност – автомобил од испреплетени гранки (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Артисан Ојо Обани (40) од Нигерија својот автомобил го претворил во вистински дрвено возило кога од гранчиња исплел цела каросерија.

Loading...

Nigerija-auto-06-620x350

Тој се потрдул покрај надворешниот дрвен изглед и внатре се да обложи со трска, па автомобилот добил еден автентичен изглед.

nigerija-auto-08

Инаку, Артисан има своја работилница која се занимава со производство на плетени предмети во Ибадан. Поради стекнатото знаење во плетењето тој се одлучил на ваквов чекор.

nigerija-auto-05

Како ви изгледа вам?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.