Ова е новата машка фризура која го освојува светот (галерија)

Сподели со своите пријатели

Пред година дена во мода повторно се вратија долгите коси кај мажите. Следниот чекор беше нивното вржување во пунџа (озогласените „ man-buns “), а модификацијата на истите е подбричување од страна.

Loading...

Оние кои ја следата модата знаат како се менуваат трендовите скоро преку ноќ, па таквите фрузи многу бргу стануваат старомодни и потрошени, па очајнички се бара нешто ново.

Па еве го добивме. Сега главен тренд кај мажите се машките плетенки.

 

[huge_it_gallery id=”204″]

 

Она што до неодамна беше наменето само за жените, одеднаш стана најголем хит меѓу мажите со нешто подолга коса, а многумина од нив и сами научиле како да ја применуваат оваа древна вештина на врзување прамени во често многу комплекси форми.

Секаок, најдобрите меѓу нив не се срамат тоа да го направат и да го презентираат на социјалните мрежи, а од досегашното искуство по неколку недели и  по нашите улици сигурно ќе можеме да ги сретнеме овие машки фризури.

Loading...