Ова е морско чудовиште – резултатот е изложеноста на радијација од Фукушима

Сподели со своите пријатели

Еден Јапонски рибар на социјалните мрежи се пофали со својот најголем улов досега, а фотографијата оа рибата „немани“ која ја уловил, набргу ги преплави сите интернет сајтови.

Loading...

Стану збор за риба од видот „ Anarhichas orientalis“ која во просек може да порасне до 112 сантиметри, а да тежи 15 килограми, но оваа толку се одделува од просекот што некои веќе шпекулираат дека тоа е резултат на изложеност на радијација од Фукушима, што многумина ги загрижи.

Тоа секако се аматерски шпекулации, а рибарот Хироши Хирасаки се пофали дека ова е неговиот најголем улов во последните три месеци.

Овој чуден примерок на крајот ќе заврши во лонец или рерна, со оглед на тоа дека Хирашаки својот живот го посветил на необични видови и нивно приготвување. Човекот дури објавил книга под наслов „Егзотични видови риби: Ги уловив и се обидов да ги јадам“.

Големи се шансите ова фотографија да биде новата насловна страна на следната книга.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.