Ова е листата на топ 20 најлоши лозинки за 2020 година

Сподели со своите пријатели

Во последно време, големите компании преземаат различни чекори за да ги обезбедат своите системи. Приватноста и безбедноста на интернет стануваат сè поголем проблем, но се чини дека некои не се грижат толку за нивната безбедност и приватност затоа што лозинките што ги користат на разни профили се трагично наивни.

Порталот NordPass објави список со 200 најлошо користени лозинки во 2020 година, и неверојатно е што многу луѓе сè уште користат лозинки како „123456“, „password“ итн.

Loading...

Најлошо од сè, првите 20 најчести лозинки се всушност најлесни да се разбијат, пренесува Bytebox.

Иако повеќето од денешните интернет портали кои бараат регистрација препорачуваат кодот да не биде „123456“, вашето име или нешто друго, сепак голем број на корисници не посветуваат толку внимание на тоа.

Еве го списокот на Топ 20 најлоши лозинки во 2020 година:

123456

123456789

picture1

password

12345678

Loading...

111111

123123

12345

1234567890

senha

1234567

qwerty

abc123

Million2

000000

Loading...

1234

iloveyou

aaron431

password1

qqww1122

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *