Отварање на изложба ”Спој на културните различности преку носијата”

Сподели со своите пријатели

Во Уметничката галерија при Музеј Куманово, утре /27 мај/, во 20 часот ќе биде отворена изложбата ”Спој на културните различности преку носијата”.

Loading...

На изложбата ќе бидат прикажани експонати од збирката на народни носии и ткаеници од градската носија ” ала франка ” и ” ала турка “, односно од етничките области на шопско – полјанската, которската и влашката носија.

Преку носијата ќе бидат прикажани и етничките заедници, и тоа српската, влашката и ромската заедница.

Leave a Reply