Откријте која е вашата сродна душа според кинескиот хороскоп!

Сподели со своите пријатели

Сите сонуваме да најдеме сродна душа со која ќе го поминеме остатокот од животот. Сепак, тешко е да се знае дали таа личност е соодветна за вас.

Loading...

Дури и во времето на античката кинеска цивилизација, постоело верување дека оваа дилема е решена со компатибилност според кинескиот хороскоп.

Кинескиот хороскоп советува кој со кого најдобро се согласува според годината на раѓање.

 

 

 1. Стаорец

години на раѓање: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 година

Тие се најкомпатибилни со другите членови на првиот ригон, имено Змејот и Мајмунот. Тие исто така се согласуваат со оние на кои Змејот и Мајмунот во подзнакот. Стаорците се многу перцептивни, па затоа мора да бидете доста искрени со нив.

Loading...

Клучот за подобрување на вашиот љубовен живот лежи во фактот дека треба да бидете поискрени и поотворени кон вашите чувства.

 1. Бивол

години на раѓање: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 година

Припадниците на овој знак најдобро се согласуваат со Змијата и Петелот. Патем, Биволите се вредни, вредни и им одговара кога имаат со себе некој што ги почитува нивното време и амбиции.

Меѓусебната почит е неопходна во нивниот љубовен живот. Ако не, важно е да разговарате за вашите потреби и желби со вашиот партнер и да поставите основни правила.

 1. Тигар

години на раѓање: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 година.

Тигрите се најкомпатибилни со членовите на третиот тригон, Коњот и Кучето. Тие се огнени и авантуристички. Тие сакаат партнер со нив кој е подготвен да ги придружува во сите авантури, а во исто време да му ја даде целата слобода.

Тие не можат да издржат кога некој се обидува премногу да го окупира нивното време. Нивниот недостаток е тоа што се љубоморни и посесивни, па затоа е важно нивниот партнерот да се грижи за нивните потреби.

 

Loading...

 

 1. Зајак

години на раѓање: 1927,1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 година.

Тие се најкомпатибилни со Коза и Свиња. Тие сакаат мирен и удобен начин на живот. Тие не сакаат непредвидливи ситуации, а премногу тежок и напорен партнер ги исцрпува.

За среќен љубовен живот, важно е да ги споделат истите желби и визии со својот партнер. Кога станува збор за конфликтите, за нив тоа е единственото големо „не“, па за нив е навистина важно да имаат некој со кого ќе можат да решаваат сѐ спогодбено.

 1. Змеј

години на раѓање: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 година.

Тие имаат похармоничен однос со Стаорци и Мајмуни. Змејот е моќен и силен знак и бара подеднакво силен партнер. Тие не можат да издржат кога некој е премногу емотивен и нежен, а меѓусебното почитување е најважната компонента во врската.

За да го подобрат својот љубовен живот, тие мора да најдат време за својот партнер. Организирајте романтичен викенд или подгответе вечера за да ја изненадите вашата сакана личност.

Loading...
 1. Змија

години на раѓање: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 година

Тие најдобро се совпаѓаат со Бивол и Петел. Тој исто така се согласува со оние кои ги имаат Бивол и Петел на подзнакот.

Змијата е интелигентен и понекогаш мистериозен знак. Таа го цени својот простор и приватност и за неа е важно да има партнер кој го разбира тоа. Таа сака меѓусебно почитување.

Ако почувствува дека партнерот во врската ги гуши, тие веројатно ќе се повлечат. Исто така, да се биде отворен за чувства е најдобриот начин за зајакнување на вашата врска со друга личност.

 

Loading...

 

 1. Коњ

години на раѓање: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 година

Тој е најкомпатибилен со останатите членови на третиот тригон, Тигарот и Кучето. Тој исто така се согласува со оние кои ги имаат Тигарот и Кучето на подзнакот.

Коњот како знак ја сака слободата и независноста. Потребен им е некој што е независен како нив. Потребен им е рамноправен партнер кој ќе им биде љубовник и сојузник.

На нив понекогаш им треба простор, па затоа им е важно да имаат партнер кој го разбира тоа. За да го подобрат својот љубовен живот, тие треба да ги имаат на ум и емоциите на другите луѓе. Комуникацијата е важен аспект на нивната врска.

Loading...
 1. Коза

години на раѓање: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 година

Таа е најкомпатибилна со другите членови на четвртиот тригон, Зајак и Свиња. Тој исто така се согласува со оние на кои знаците на Зајак и Свиња им стојат во подзнакот.

Козата е креативна и сонувачки настроена. Потребен е некој што ја разбира и почитува нејзината креативна страна. Оние што се на земја со двете нозе исто така им одговараат.

 1. Мајмун

години на раѓање: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 година

Тој е најкомпатибилен со другите членови на Првиот тригон, Стаорецот и Змејот. Вие исто така се согласувате со оние кои ги имаат Стаорецот и Змејот во подзнакот.

Loading...

Ова е интелигентен и паметен знак. За нив е важно да бидат со некој што ќе им одговара на интелектуално, ментално ниво или набрзина ќе им стане здодевно.

Тие треба да бидат отворени за туѓи мислења и вредности. Важно е тие да бидат искрени и да разговараат за своите потреби со партнерот. Искрената комуникација ќе им помогне да создадат силна врска.

 

 

 1. Петел

години на раѓање: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 година

Loading...

Тој е најкомпатибилен со другите членови на Вториот тригон, Биволот и Змијата. Тие исто така се согласуваат со оние кои ги имаат Биволот и Змијата во подзнакот.

Петелот е прагматичен и отворен знак. Тој верува во своите мислења и ги охрабрува другите да веруваат во нив.

За среќна врска, тој треба да научи да го искажува своето и да прифаќа туѓи мислења. За нив, компромисот е клучен за позитивна и исполнета врска.

 1. Куче

години на раѓање: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 година.

Кучето е најкомпатибилно со другите членови на Третиот тригон, Тигарот и Коњот. Тој исто така се согласува со оние кои имаат Тигар и Коњ во подзнакот.

Loading...

Главната карактеристика на Кучето е лојалноста. Кога Кучето најде лојална личност, тој ќе остане со неа без оглед на се. Сепак, понекогаш тие можат да бидат неодлучни и склони кон прекумерна грижа.

Отворената и искрена комуникација е клучна за успешна врска. Можеби Кучето понекогаш се воздржува да не каже што мисли, но колку повеќе имате искреност за нив, толку повеќе ќе ви се отворат.

 1. Свиња

години на раѓање: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 година

Таа е најкомпатибилна со другите членови на Четвртиот тригон, Зајакот и Козата. Тој исто така се согласува со оние кои имаат Зајак и Коза во подзнакот. Свињата е инаку добродушна и слатка.

Таа ужива во удобноста на нејзиниот партнер и го цени како нејзин љубовник.

Среќна врска за нив не е онаа што е исполнета со драма и конфликти. Тие сакаат некој што ја разбира нивната желба за мир и тишина и им треба партнер кој ќе ги мотивира и ќе ги натера да станат најдобрата верзија за себе.