Откако му пресадиле срце од сериски убиец, тој одзел 27 животи

Сподели со своите пријатели

Педесет и четиригодишниот Мајкл Родригез е обвинет за убиство на 23 жени и четири мажи, бувиајќи најмалкуе дна жртва месечно од декември 2013 година.

Loading...

Според информациите на полицијата обвинетиот редовно чувствувал потреба да убива и го напаѓал секој што го гледал како ранлив за да ја зодоволи својата жедност по крв.

Изгледа како буквално да бил зависен од убивање. Вели дека слушал гласови кои му говореле да убива луѓе и дека некогаш биле неподносливи, додека на крајот не убил некого. Како и многу сериски убијци, тој наводно имал ментални проблеми – вели капетанот Џери Вудсон.

Според неговата поранешна сопруга, која се развела од него во февруари 2015 година, датумот кога зпаочнале убиствата се поклопува со трансплантацијата на срцето која ја имал Родригез. Таа вели дека операцијата драматично го променила неговиот карактер и дека трансплантацијата е одговорна за неговит епостапки.

Тој беше мирен и шармантен човек пред трансплантацијата, но откако доби ново срце, стана како темпирана бомба и изгледаше како опседнат за оружје и лов. Купи некои пиштоли и ножеви и започна да убива се од зајаци до мечки. Не можев да го препознам човекот за кој бев омажена и одлучив да заминам. Знаев дека стана агресивен, но никогаш не помислив дека станал таков монструм. Тоа е се поради тоа срце кое му го дадоа, тоа е зло – вели сопругата.

Идентитетот на донаторот на органот често се држи во тајјност, но полициските детективи добиле пристап до дадотеката. Откриле дека донаторот на органи бил осуден сериски убиец по име Дерек Емери, кој бил погубен од страна на државата во 2013 година.

Злочините на Родригез можеле да бидат поврзани со чудниот секундарен ефект на траснплантација на органи, кој се нарекува феномен на меморија на клетки.

Иако се уште се смета дека ова 100% научно непотврдено, неколку научници ја поддржуваат оваа теорија, а и многу луѓе кои имаат пресадени органи пријавиле дека чувствуваат такви ефекти.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.