Островот од кој никој не се вратил жив (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Еден остров во Индонезискиот океан е невозможно да се посети ниту истражи, бидејќи членовите на домородното племе кое го населува се подготвени да ги убијат сите оние кои ќе му се приближат.

Loading...

Островот Северен Сентинел (North Sentinel) се наоѓа недалеку од брегот на Индија и Тајланд, а го населува едно од најстарите племиња на планетата, кое потекнува уште од камено време.

Се верува дека домородците го населиле островот пред повеќе од 60.000 години. Современите проценки за нивната бројност се движат од 50 до 400 луѓе.

 


Leave a Reply