ОШЗС Куманово бара зголемување на капацитетите во кумановската болница

Сподели со своите пријатели

Во просториите на Општина Куманово денеска се одржа состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување во врска со преземање на активности и мерки од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус).

Loading...

На состанокот беа донесени следниве препораки, заклучоци и мерки:

– Барање до Министерство за здравство за зголемување на сместувачки капацитети за третман и лекување на пациенти кои се позитивни на COVID 19 во рамки на Општа болница Куманово во постојаните капацитети на другите одделенијата кои што ги има на располагање во болницата.

– ОШЗС препорачува граѓаните да ги почитуваат мерките за заштита од COVID 19 донесени од страна на Министерство за здравство и Комисија за заразни болести.

Интегрално соопштение


Leave a Reply