ОО на СДСМ Куманово: Сопственикот се заложи сам да го отстрани склонопадниот објект (видео)

Сподели со своите пријатели

Општинската Организација на СДСМ Куманово, по обвинувањата на ОК на ВМРО ДПМНЕ по повод вчерашното уривање на дотраен објект на ул. Ленинова, за кое уривање ДПМНЕ директно ја посочи локалната власт како првоодговорна, социјалдемократите денес од партиските простории излегоа со контранапад, тврдејќи дека токму централната власт, години наназад не инвестирала средства за реновирање на објекти од архитектонска вредност.

Loading...

– Градоначалникот и локалната самоуправа не се виновни за паѓањето на објектот на ул. Ленинова. Сопственикот со писмено известување доставено до Секторот за урбанизам, соопштил дека на сопствен трошок ќе го отстрани заштити објектот, но до вчера, тоа не се случи, изјави Сашо Тодоровски, портпарол на ОО на СДСМ Куманово.