Онлајн вакцинација: Играчите на ГТА сега можат да ги вакцинираат своите аватари (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Многу од игрите вклучуваат маски, кои ликовите можат да ги носат, а Фајзер сега одлучил да оди чекор понатаму и да започне кампања за вакцинација за аватарите на играчите во светот на GTA, кои играат на серверите на GTA Online Roleplay во Бразил.

Loading...

GTA RP (roleplay) е сервер на кој играчите, наместо да исполнуваат задачи создадени од развивачите на GTA, го поминуваат своето време како обични жители и имаат одредени улоги, со различни работни места.

После работа се дружат со други играчи, се забавуваат и повремено планираат некоја дополнителна работа која им носи заработка.

 

 

Бидејќи GTA RP се игра и од возрасни и од тинејџери, ова е добро место за поставување различни пораки. Фајзер  дошле до идеја да промовира акција за вакцинација против вирусот КОВИД-19 на еден од најголемите сервери за „улоги“ во Јужна Америка.

До 25 ноември во светот ќе има точки за вакцинација каде што се игра играта, каде играчите ќе можат да ги вакцинираат своите аватари. Обезбедена е награда за оние кои ќе се одлучат на овој потег.

Loading...

На акцијата се приклучија и познати GTA стримери од Јужна Америка, кои ги охрабрија играчите да ги имунизираат своите аватари во GTA Online на бројни точки во играта и да разговараат со нив во текот на овој процес.