Од денеска кумановци сметките за вода можат да ги платат преку интернет

Сподели со своите пријатели

Кумановци од денеска можат електронски да ги плаќаат сметките за потрошена вода, информираат надлежните од јавното претпријатие „Водовод“.

Loading...

За почеток опцијата ќе можат да ја користат само физичките лица, а во моментов се работи и на можноста и правните субјекти да ги плаќаат сметките со дебитна или кредитна картичка без провизија.

–Процедурата е многу едноставна. На веб страницата e-naplata.vodovod-kumanovo.com.mk за регистрација на корисник е потребно да се внесе валидна електронска адреса, лозинка, кориснички број (шифра) на корисник и име и презиме на корисник. За секое следно најавување потребно е да се внесат единствено валидна е-mail адреса и лозинка. По извршеното плаќање корисникот добива на својата електронска адреса потврда за извршено успешно плаќање со сите детални информации за платени сметки, вкупен наплатен износ и трансакциски број – информира Оливер Стојмановски, шеф на наплата од „Водовод“.

Од јавното претпријатие „Водовод“ велат дека останува можноста да се плати сметка и на традиционален начин . Ова претпријатие има наду 28.000 корисници.

МИА


Leave a Reply