Објавена нова корона мапа: Цела Македонија обоена црвено:

Сподели со своите пријатели

Цела Северна Македонија остана во црвено на новата карта на Европскиот центар за превенција и контрола на болести.

Loading...

Епидемиолошката состојба е најдобра во Унгарија, Чешка и Данска, а добри услови има и во делови од Италија и Шпанија. Најлоша ситуација во Европа е во Словенија, која е единствена означена со темно црвена боја.

Црвената боја, да ве потсетиме, значи од 75 до 200 заразени на 100.000 жители со позитивно учество од повеќе од 4 проценти и области каде што се заразени од 200 до 500 на 100.000 луѓе.

Во последните 24 часа, регистрирани се 554 нови случаи на инфекција со вирус САРС-КоВ-2, а бројот на активни случаи во Македонија денес е вкупно 12.486.