Новиот „форд мустанг“ има воздушни перничиња за колена (видео)

Сподели со своите пријатели

Новиот автомобил „форд мустанг“ е првото возило кое е опремено со нов тип на воздушни перничиња за колена кои се интегрирани во поклопецот на касетата пред совозачот наместо во оквирот на контролната табла поради заштеда на простор.

Loading...

За раслика од конвенционалните текстилни воздушни перничиња, безбедносниот систем во мустангот е направен од иновативна исопена пластика која е сместена во поклопецот на касетата.

Воздушниот јастук е долг 46цм, а широк 28 со 65% помала тежина во однос на конвенционалните воздушни перничиња, а нуди ист степен на заштита.

Во случај на судир, малиот генератот за гас во поклопецот на касетата го пумпа перничето за 20 милисекунди гурајчи го поклопецот надовр порати заштита на нозете на патникот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.