Нова национална телевизија започна да зрачи во македонскиот етер (фото)

Сподели со своите пријатели

Телевизија 21 започна со емитување на својата програма во Македонија симболично синоќа во 21 часот.. Таа е дел од РТВ 21 – косовска групација,  а од вчера и официјално ќе емитува програма на албански јазик и ќе зрачи во ХД, од центарот на Скопје.

Loading...

212

Главен уредник е сопственикот на косовската РТВ , новинарот Еуген Сарачини а одговорен е Петрит Сарачини. Директор на телевизијата  е поранечниот министер Ваљон Сарачини. Телевизијата ќе емитува програма на албански јазик , а  во иднина планира и програма на македонски јазик.

213

214

Телевизија 21  има национална концесија и ќе се емитува како кабловска телевизија на територијата на Македонија , а преку сателитска програма ќе им се обраќа и на Албанците во целиот свет со комбинирана програма од косовската РТВ21.

12049411_693673690762838_1925027470079237165_n


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.