НОВ ФЕНОМЕН ВО СЕКСОТ: Што претставува пери-оргазмот?


Смеење, кивање, треперење или скокоткање – се појави кои често следуваат по сексот. Научниците малку повеќе се позанимавале со реакциите на нешто тело и дошле до интересен заклучок.

Голите фотографии на Божана Вујиновиќ оставаат без здив (фото 18+)

Со опсежно проучување на човековото тело по сексуалниот чин, идентификуван е феномен кој доведува до неконтролирани психолошки или физички сензации, познат како „пери-оргазам“.

Исто така, овој вид на сетилно надразнување може да предизвика состојба слична на грип, долга главоболка, напад на паника или болка во увото.

Позирањето на Алин Бернардес ќе ве остави без сон (видео)

Loading...

Се уште не е познато колку „пери-оргазмот“ е распространета појава, но истражувачите од Универзитетот Мериленд утврдиле дека 10 од вкупно 47 испитани жени ја потвдиле неговата појава.

Исто така, можни се халуцинации и состојба на изменета свест, а кај мажите во голема мера е распространето кивањето.

Ниту предигра, ниту оргазам: Ова е најдобриот дел од сексот

Се верува дека ваквото однесување е предизвикано поради грешки во централниот нервен систем при што парасимпатикусот испраќа сигнали кон погрешни точки во организмот.

 


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.