Норвешка слави – укинати мерките против ковид-19

Сподели со своите пријатели

Норвешка ги укина речиси сите мерки против пандемијата на коронавирус, а Норвежаните тоа го прославија во барови, ресторани и на улица.

Loading...

Огромното мнозинство мерки против коронавирусот се укинати во Норвешка.

 

 

Меѓу другото, правилата за задолжителна физичка дистанца повеќе не се применуваат, а ограничувањата за бројот на учесници на настани и собири се укинати.

Од мерките, останува само мерката задолжителен карантин за лица заразени со коронавирус.

Ако ја споредиме Норвешка со другите земји, Норвешка помина релативно добро во пандемијата.

Loading...

 

 

Норвежаните го прославија крајот на мерките против коронавирусот, ноќните клубови и баровите беа полни, и на многу места атмосферата беше повеќе од весела, беа регистрирани голем број инциденти.