16.08.2018 12:31

Норвешка добива робот поштар (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Норвешкиот град Конгсберг го добива првио робот-поштар.

Тој ќе доставува писма и пакети за жителите, а донесен е пред три дена од САД.

Порталот „Норвешка денес“ истакнува дека се работи за прв робот од тој тип во земјата.

Ако се биде по планот, роботот – поштар би можел да ги замени поштенските сандачиња на есен.

Божја убавина сокриена во пејсажите на Норвешка (8К резолуција)

Според планот на „Норвешката пошта“ роботот ќе се движи од поштенското складиште во обиколка, и тоа самостојно. жителите електронски ќе бидат известени кога роботот ќе биде во нивното соседство.

Така ќе можат да излезат и да соберат пошта во време и локација на која тоа им одговара.

Партнерот на „Норвешка пошта“ во овој проект е „Бади мобилити“, калифорниска фирма која ја води норвешки претприемач.

Loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments