Никогаш не ставајте лосион за тело на вашето лице

Сподели со своите пријатели

Негата на лицето не е баш толку едноставна, има многу работи, лосиони за чистење, креми, антриди, мноштво препарати и скоро секој од нив го гарантира она најдоброто за кожата, но тоа воедно и не значи дека ќе одговара на нашиот тип на кожа.

Кога ќе помислите на негата на лицето, прво што ви паѓа на памет се многу креми, секој дел од лицето има своја крема. А да не споменуваме, дневни, ноќни, лосиони за чистење и што уште не. Сигурно ви се има случено да ставите лосион на телото и потоа да го намачкате и лицето.

Меѓутоа, тоа е голема грешка. Никогаш не би требало да ставате лосион за тело на вашето лице. лосионот за телот е потежок и содржи парфеми, а кожата е дополнтелно масна и леплива. На вашето лице му треба лесна нега, скоро во летните месеци, благи и нежни креми. Освен тоа, лосионите за тело служат за хидратација на кожата. За разлика од кремите, тие не селужат за решавање на проблемите на кожата на лицето, како што е стареењето и предизвикување на брчки.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.