Неверојатна змија со две глави јаде глувци: Бен и Џери имаат едно тело но различна глава (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Овој необичен феномен е познат во науката како бицефалија, а може да се појави и кај луѓето

Loading...

Влогерот Брајан Барчик, кој патува низ светот во потрага по ретки видови змии и влекачи, неодамна на својот профил на Инстаграм објави необично, но и донекаде јазично видео од змија со две глави што јаде глувци.

Како што рече во описот, станува збор за змија со две глави наречени Бен и Џери.

Видеото покажува дека змијата има едно тело од кое се израснати две глави, што натера многумина во коментарите да постават дополнителни прашања.

„Дали тогаш змијата има два дигестивни системи?”, “Како се случува оваа мутација?”, “Како не се удавија?”

Овој необичен феномен е познат во науката како бицефалија и се јавува поради нецелосно разделување на ембрионот. Овој феномен може да се најде и кај луѓето, а во случај на змии, најчесто доведува до смрт на поединци, што не беше случај овде. Ова интересно дуо веројатно ќе го помине целиот свој живот заедно.

 

Loading...

Leave a Reply