НЕВЕРОЈАТНА ПРИКАЗНА: Повторувал во трето одделение, а на 15 години завршил 2 факултета (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Момче по име Џек Рика го повтори третото одделение од основно училиште, а веќе на 15 години, имал две универзитетски дипломи.

Loading...

Извонредната приказна за талент, упорност и бестрашен дух ни доаѓа од младиот Џек Рик.

На само 13 години тој стана најмладиот добитник на диплома од колеџот Фулертон, соборувајќи ги рекордите и ги изненади сите околу себе. На 15 години дипломирал во Лас Вегас.

Оваа импресивна приказна има свои почетоци во необични околности.

Џек не бил типичен основец – го повторил третото одделение, но во исто време покажал исклучителни резултати на тестовите за интелигенција.

Ова ги поттикнало неговите родители да преземат неконвенционален чекор да го подучуваат дома.

„Ниту едно дете не е исто“, истакнува Џек, „и мислам дека треба да имаме можност да го избереме начинот на образование што најмногу одговара на нашите потреби“.

Џек уште од рана возраст покажувал знаци на висока интелигенција и љубопитност.

Loading...

Неговото необично барање за неговиот четврти роденден – да ја посети Белата куќа – резултираше со предизвик што тој го прифати со задоволство.

За да го одвратат од идејата, му било кажано дека до тој момент мора да ги научи сите американски претседатели.

Не само што успеал, туку и покажал дека има неверојатна волја и способност да ги постигне своите цели.

Иако постигнал неверојатен академски успех, Џек Рико сепак останува скромен и посветен на своето семејство.

Неговата најголема љубов е грижата за неговата помлада сестра која има аутизам, што само додава слоеви на длабочина и емпатија на оваа инспиративна приказна.

Џек сега размислува за својата иднина, вклучувајќи ја и можноста за постдипломски студии.

Неговата приказна не потсетува дека границите што ги поставуваме се само илузии, а дека вистинската сила доаѓа од нашата упорност и верба во сопствените способности.

 

Loading...