Неофицијално во Куманово се работи за акција на МВР за заплена на оружје

Сподели со своите пријатели

Според првите кажувања на граѓаните од т.н Дива населба, утринава започнала акција на МВР за заплена на оружје од семејна куќа, при што било дадено отпор.

Loading...

10444598_825669354187964_372122141015357264_n

 

11226180_825663737521859_3794360724508133748_n

Во моментот на објавувањето на веста, чекаме на официјален одговор од Иво Котевски.

Од друга страна, се шпекулира дека вооружена група од Косово се обидела да ја нападне касарната на излезот од градот, во што била спречена. Наводно, како што се шпекулира во Куманово, групата дури имала намера да ја нападне зградата на Општина Куманово.

Според албанските извори, групата се спуштила од с. Слупчане, а се работи за жители на Косово.

 

Loading...

Leave a Reply