Неколку факти за Њујорк кои можеби не ги знаете

Сподели со своите пријатели

Њујорк веќе подолго време важи за една од најубавите метрополи во светот и една од најубавите дестинации во светот. Во продолжение на постот погледнете ги следните факти кои можеби досега не сте ги знаеле за прекрасниот Њујорк.

Loading...
  1. На секои 38 жители еден од нив живее во Њујорк
  2. Тоалетната хартија била измислена во Њујорк
  3. Ново дете се раѓа на секои 4,4 минути
  4. Њујорк има најголема никенска популација надвор од нивната земја
  5. Time Square е имануван по New York Times
  6. Постојат околу 400.000 повеќе жени од мажи
  7. Најстарата зграда во Њујорк е изградена во 1652 година
  8. Банката Federal Reserve содржи околу 25% од светското злато
  9. Постојат повеќе студенти во Њујорк отколку целата популација на Бостон

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.