Не тече само мед и млеко: 10 работи во Канада што не се добри!

Сподели со своите пријатели

Често слушаме како Канада е ветената земја, колку животот таму е далеку подобар и како се е убаво и добро.

Loading...

Меѓутоа, има и некој што е незадоволен, па така еден корисник на Редит го постави прашањето – што не е во ред со животот во Канада?

 

 

 

Имаше одговори од сите страни, но овие 10 се истакнаа.

 

Loading...
  1. „Огромни растојанија. Буквално е поевтино да се лета до Европа отколку на многу други места во Канада”.

 

  1. „Зимите варираат од сурови до неверојатно брутални, во зависност од тоа каде живеете. Со оглед на студот и снегот, деновите се исто така пократки”.

 

 

  1. „Лудо високи трошоци за живот. Кириите се високи, куќите се недостапни, претплатите за мобилни телефони се скапи, млечните производи се скапи, како и алкохолните пијалоци, особено во баровите”.

 

  1. „Мора да имате автомобил. Освен ако вашиот живот не е многу ограничен во однос на патувањето и никогаш не го напуштате вашиот град освен со воз (ова е само ако живеете на исток). Во некои градови не можете ни да бидете сигурни на автобуски превоз“.

 

  1. „Нашите автопати и инфраструктура се многу лоши. Не зборувам за поправки овде, зборувам за дизајн и мислам дека имаат сличен проблем во САД”.

 

  1. „Живеењето близу до САД значи дека американските медиуми често доминираат со Канаѓаните. Канаѓаните честопати посветуваат повеќе внимание на американските избори отколку, на пример, нивните”.

 

Loading...

 

  1. „Ме изненадува тоа што никој сѐ уште не споменал колку е скапо да се оди на стоматолог“.

 

  1. „Сопственост на недвижен имот. Многу луѓе не можат ни да сонуваат да престанат да плаќаат кирија и да купат стан”.

 

  1. „Фактот дека полицијата третира криза во менталното здравје. Мислев дека моите пари од данокот се трошат за здравствена заштита”.

 

  1. И, за крај: „Џастин Бибер доаѓа од Канада“.