Не е битна големината, туку локацијата: Трошна куќа продадена за вртоглави 2 милиони долари

Сподели со своите пријатели

Куќа без спална соба е продадена како „најлошата куќа на најдоброто место“ во Сан Франциско за 1,97 милиони долари.

Loading...

Куќа во Сан Франциско која нема спални соби и која е опишана како „најлошата куќа во најдобриот блок“ е продадена за речиси два милиони долари.

Изградена е во 1900 година, а се наоѓа во областа Нои долина во Сан Франциско, каде просечната цена на една куќа е 2,1 милиони долари.

Тоа е опишано како „фантастична можност за изведувачот“, со опис дека имотот е „одлична можност“.

„Ова е шанса да го изградите вашиот дом од соништата, како ретко кој друг. Куќата е опкружена со многу домови вредни милиони долари“, се вели во описот.

Сепак, понатаму се наведува дека продавачот „најверојатно ќе бара само готовина“.

Фотографиите во прилог ја прикажуваат трошната куќа, со штицани прозорци и излупена бела фасада.

Куќата има 20 квадрати, кујна обоена во жолто, како и апарати кои се јасно „во фаза на распаѓање“, како и бања со огромна када.

Loading...

Иако нема спални соби, има голема парцела и тоа веројатно ги привлекувало купувачите.

Според локалните медиуми, куќата била понудена на аукција како дел од конзерваторската продажба во декември, пред да биде продадена за 1,97 милиони долари на 7 јануари, по цена што била 600.000 долари над првичната понуда.