Научно објаснување: Зошто мажите сакаат големи женски гради? (фото)

Сподели со своите пријатели

Мажите обично можат да се поделат во две групи: мажи кои сакаат „позадини“ и оние кои сакаат гради.

Постојат и уште некои бизарни категории, како што се мажите кои сакаат нозе, или личност, но за поголемиот дел од мажите постои гледање само одзади или од напред.

Меѓутоа, категоријата мажи кои сакаат гради исто така може да се подели на свои подкатегории – оние кои сакаат големи гради и оние кои сакаат мали гради. Но, зошто поголемиот дел од мажите сакаат големи гради?

Студијата од 1968 година утврдила дека причината зошто мажите ги привлекуваат големите гради има врска со биологијата и до генетската експресија, како и неколкуте карактеристики на личноста. меѓутоа, мораме да навлеземе малку подлабоку во психологијата намажите за да дознаеме одговор на прашањето: „зошто“?

 

Loading...

velike-grudi-muskarci-foto-viralthread-1452887401-824939

 

Се испоставило дека мажите кои сакаат големи гради исто така сакаат и пари и тоа поред „Психолофија денес“, скорешна студија која ја извеле психолозите Свами и Мартин Тове, при што биле тестирани 266 мажи од различни социо-економски групи, и тестирани дали постои корелација зад нивното лично богатство со желбата за големи гради.

Покрај тоа, истражувачите исто така спровеле тест на 66 гладни студенти и 58 студенти кои неодамна јаделе, така што на студентите им биле претставени серија анимации кои прикажуваат жени со различни величини на гради и им било поставено прашањето кои им се попривлачни.

Неверојатно, но резултатите покажале дека гладните луѓе сепак даваат предност на големите гради. Општиот заклучок од тестовите бил дек големите гради се ресурси.

Имено, магазинот „Психологија денес“ кон овој феномен се однесува како кон „ресурс на несигурност“ и дека подсвесно, овие луѓе ги привлекува фактот дека градите се „сигнал на масните резерви, што за возврат рекламира пристап кон ресурсите“.

Значи, луѓето кои немаат финансиска сигурност и храна, всушност ги привлекуваат потенцијалните ресурси кои можат да произлезат од големите гради.

 

velike-grudi-muskarci-foto-viralthread-1452889474-824967

 

Во друга студија, истражувачите Кристофер Барис и Арманд Мунтен тестирале друга теорија на еволуцијата која покажува дека градите имаат врска со плодноста.

За да откријат дали тоа е вистина тестирале 67 мажи на колеџ и ги замолиле да пополант прашалник за тоа дали сакаат деца. Потоа ги прашале да наведат оптимална големина на женските гради на тенка фигура. како и што се очекувало, луѓето кои не сакале да бидат татковци се определиле за мали гради.

Значи, дека мажите не треба да се плашат, тоа што им се допаѓаат големите гради не значи секогаш дека сте гладни или сиромашни, тоа се само некои заеднички корелации и не се однесува на сите мажи.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.