Научниците тврдат: Кафето може да ги намали женските гради

Сподели со своите пријатели

Претераното внесување на кофеин е штетно за срцето, кожата и здравјето, а уште еден интересен факт е дека лошо влијае на женските гради.

Loading...

Се работи за истражување спроведено во Шведска кое открило дека жените кои пијат повеќе од 3 шолји кафе дневно имаат за 17% помали гради од жените кои пијат млеко помалку од наведената количина.

Можеби ви звучи смешно, но тоа е едноставно, велат научниците и додаваат дека вишолот од кофеин може да влијае на хормоните што ја одржуваат големината на градите.

Пиењето кафе може да има големо влијание на женските гради. Секап, жените кои пијат поголеми количини од овој напиток мора да се прашат затоа што градите ќе им исчезнат преку ноќ. Ќе се намалат, но нема да исчезнат буквално. – вели Хелена Јернестром која работела на експериментот.

Тоа не значи дека по секоја цена ќе бидете принудени да го оставите вашето омилено утринско кафе, но треба да имате навика да не претерувате и да пиете повеќе од 3 шолји дневно, што и онака е штето за вашето здравје поради високото ниво на кофеин во организмот.