НАЈПАМЕТНОТО КУЧЕ: Може да изброи до 10, да пишува и да препознава форми (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Ова се вика талент. Женка од расата кокапо ја прави вистинската радост за нејзината сопственичка Шарлот. Може да прави работи што обично куче не треба да ги контролира. На пример, нема проблем да смета од 1 до 10, да го напише своето име или да препознава карактери, а во моментов дури учи кинески јазик.

Loading...

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Willow 💞 (@theteachers_pet)

 

Шарлот Присе започнала да ја учи малата Вилоу со вообичаени команди како седење, лежење, чекање за мени додека сè уште била кутре во 2018 година. Во тоа време, сепак, немала идеја дека нејзиното куче ќе стане едно од најинтелигентните кучиња во Велика Британија. Кучето постепено почнала да учи комплицирани команди и денес е способна за работи што се заеднички за кучињата, а нивните сопственици само сонуваат.

“Таа е неверојатна. Кучето не треба да може да го прави она што го прави таа”, вели гордата сопственичка Шарлот за талентот на своето милениче. Кога Вилоу ги совлада сите основни команди, таа продолжи да учи повеќе предизвикувачки вежби. Шарлот се прашуваше дали може да ја научи да разликува мече од нејзината топка. Вилоу го сторила тоа.

 

 

Loading...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Willow 💞 (@theteachers_pet)

 

„Во моментот кога го сторила тоа, сфатив дека можам да ја научам скоро се што било, вклучително и броеви и букви“, рече Шарлот. „Ги добив картичките и таа научи да препознава броеви од еден до десет по вид и звук. Ние го сторивме истото кога го пишувавме нејзиното име “, таа го откри процесот со кој го учела своето куче необични наредби.

Мотивација за учење на Вилоу се третира во форма на кучешки чоколади за секои пет точни букви или броеви што таа успева да ги препознае. Паметното куче постепено научило да препознава форми како круг, триаголник или квадрат, но може да препознае и дијамант, срце или четириаголник. Покрај тоа, таа правилно може да препознае временски симболи како што се сонце, облак, снег, дожд или ветер.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Willow 💞 (@theteachers_pet)

 

Loading...

„Таа е како човек во тело на куче. „Луѓето мораат да го видат тоа за да поверуваат“, рече Шарлот, која е возбудена од интелигенцијата на своето куче.

„Секогаш ме воодушевува ако правилно ја препознаат формата или бројот. Таа учи навистина брзо. „Вилоу дури и помага на Шарлот да ги учи своите ученици за време на предавањата преку Интернет. Учениците се многу задоволни од нивниот нов соученик.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Willow 💞 (@theteachers_pet)

 

„Луѓето ми велат да се пријавам на натпреварот за таленти, но отсекогаш се зборуваше повеќе за децата и одделението. Сакав да споделам нешто позитивно со нив за време на заклучувањето и да им ја донесам толку потребната насмевка на лицата на луѓето “, вели Шарлот. Вилоу им помага на децата да се вклучат во учењето. „Не им е лесно да бидат дома, но Вилоу стана нивна соученичка и тие ја сакаат“, рече наставничка која учи деца од посебна паралелка.

 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *