НАЈЛУДА ПРЕСУДА ВО ИСТОРИЈАТА: Се обидел да ги стави родителите зад решетки бидејќи повеќе не му даваат џепарлак!

Сподели со своите пријатели

Во тужбата се наведува дека неговите родители ја негувале неговата зависност од нив и дека се должни вечно да го поддржуваат

Loading...

Човек кој отсекогаш бил издржуван од богати родители и покрај тоа што бил многу образован, сега на четириесет години решил да ги тужи затоа што престанале да му даваат џепарлак.

Во тужбата се наведува дека родителите „ја негувале неговата зависност од нив“ и дека ја намалиле финансиската поддршка бидејќи нивната врска се влошувала.

Неговите адвокати се обидоа да го убедат судијата дека е најправилно да се донесе пресуда во корист на овој 41-годишник и им наложија на неговите родители да продолжат да го поддржуваат според законите за брак и деца. Дополнително, тие бараа да ја отслужат затворската казна, но судијата пресуди со зборовите „немаат предмет“.

 

 

По пресудата, Сер Џејмс Менби додаде дека се работи за необичен случај без преседан, пренесува 021.rs.

Loading...

Ниту една партија не беше именувана, но судијата рече дека синот живеел во Лондон, а родителите во Дубаи.

Иако има диплома по модерна историја и магистер по право, Сер Џејмс рече дека човекот кој ги тужел неговите родители имал „различни тешкотии и проблеми со менталното здравје“ и бил невработен од 2011 година.

Неговите родители го поддржувале, дозволувајќи му да живее во стан во центарот на Лондон, кој е нивна сопственост. Му ги плаќале и сметките.

„Односите меѓу тужителот и неговите родители се влошиле односите кога престанале да му праќаат пари  “, рече судијата.