Најголем астероид до сега и се приближува на Земјата, НАСА објави шокантна снимка (видео)

Сподели со своите пријатели

Американската вселенска агенција НАСА објави снимка како ќе изгеда минувањето на астероидот Флоренс покрај нашата планета.

Како се предвидува, астероидот со радиус од 4,4 километри ќе помине на одалеченост на околу седум милиони километри од Земјата.

„Блиската средба“ на астероидот со Земјата ре предвиден за 1 септември. Иако до сега имало и други „блиски средби“ со астероидите кои во одредени моменти биле далеку поблиску на нашата планета, Флоренс е првиот астероид кој е прилично голем, пто ќе им овозможи на научниците подетално да ги изучат и утврдат што има на нив.

Астероидот Флоренс до нашата планета се приближува еднаш во 500 години.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.